Steinsfjorden Fiskeforening

Steinsfjorden Fiskeforening ble stiftet 21. oktober 1932 med det formål å forvalte fiskeressursene i fjorden på best mulig måte. I dag har foreningen ca. 200 medlemmer, knapt 20 av disse er kvinner.

Fiskeforeningen har to store årlige oppgaver. De arrangerer gjeddefestival i mai/juni, og de har av Fylkesmannen fått ansvar for organisering av krepsefisket i Steinsfjorden. Foreningen har også fiskeoppsynet i Steinsfjorden og store deler av Tyrifjorden, blant annet utfører de desinfisering av båter og fiskeutstyr for å hindre spredning av krepsepest. Det blir mange timer for fiskeoppsynet på fjorden for å kontrollere at alt går rett og riktig for seg. Det skjer hvert år at noen prøver å omgå reglene, særlig under krepsinga.